Tips bij solliciteren

Solliciteren is het verkopen van jezelf voor de functie. Daarvoor moet je bedenken wat de werkgever zoekt in de aan te nemen persoon.  De eerste indruk die je maakt is heel belangrijk. De manier waarop je jezelf presenteert en voorbereidt op een sollicitatiegesprek bepaalt uiteindelijk jouw succes. 

Om je bij je sollicitatie zo goed mogelijk te helpen, hebben we een aantal tips en regels op een rij gezet:

Voorbereiding

Verdiep je in het bedrijf en de functie door bijvoorbeeld de website goed door te nemen en de vacature goed in je op te nemen. Welke ervaringen en functie-eisen sluiten goed aan bij die van jou?  

Presentatie

Een goede eerste indruk is cruciaal, de indruk die je in de eerste tien minuten maakt is sterk bepalend voor het beeld dat een ander van je vormt. Toon interesse en houd oogcontact met degene die de vragen stelt. Wees jezelf en ga er ontspannen voor zitten. 

Verkopen

Ken jezelf en weet waar je goed in bent. Breng je motivatie goed onder woorden. Benadruk je positieve kanten en ervaringen. Geef bij mindere punten aan dat je het graag wil leren en bereid bent tot bijvoorbeeld scholing.  Beantwoord de vragen op een heldere en bondige manier. Wees doelbewust en kom overtuigend over.  

Afronding

Begin niet direct op eigen initiatief over het salaris. Vraag desgewenst naar de vervolgprocedure en herhaal gemaakte afspraken.  We wensen jou heel veel succes met je sollicitatiegesprek en Qvité helpt graag je hierin de juiste tips en aanwijzingen te geven. 

Gebruik sociale media

Naast de traditionele manier van solliciteren kun je ook gebruikmaken van sociale media. Bij sociale media moet je denken aan netwerksites op internet, zoals LinkedIn, Twitter of Facebook. Deze gebruik je misschien al privé, maar het is slim om ze ook in te zetten om je kansen op een nieuwe baan te vergroten. Werkgevers kunnen jou dan ook vinden en enthousiast over je worden.


Qvité Uitzendbureau B.V.
Sassenstraat 22
8011 PC Zwolle

T: 038 425 44 90
F: 038 422 94 97
E: info@qvite.nl